0
Ondernemen

Wat is een Mastermind groep?

september 12, 2017
Mastermind | Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers

Als ZZP-er, freelancer, creatieveling werk je vaak alleen. Jij bent degene die alle keuzes maakt en kunt precies doen wat jij wilt – en dat is natuurlijk heel erg fijn. Toch is het goed om regelmatig te sparren met andere ondernemers, om zo even uit je bubbel gehaald te worden en eens te horen hoe anderen tegen jouw bedrijf en / of projecten aankijken. Elsa en ik merken het zelf ook: samen wordt dat ene goede idee vaak nog veel beter en mooier. Een fijne manier om samen te sparren is door middel van een Mastermind groep.

Wat is een mastermind groep?

Een Mastermind groep is een groep ondernemers / professionals die hun ideeën, ervaringen en vraagstukken delen en elkaar adviseren / ondersteunen. Zie het als een soort adviesraad, die je samen vormt. Anderen helpen jou met jouw bedrijf en jij helpt hun op jouw beurt ook weer met jouw gedachtes en advies. Het zal je verbazen hoe groot de invloed hiervan kan zijn. Vaak ben je zelf gewend om altijd op één bepaalde manier te denken en door jouw gedachtegang te delen met anderen ontstaan vaak interessante, nieuwe ideeën.

Wat levert een mastermind groep op?

  • Nieuwe ideeën, concepten en een frisse blik.
  • Steun: het gevoel dat je niet de enige bent én dat er anderen zijn die jou kunnen helpen.
  • Persoonlijke én zakelijke ontwikkeling.
  • Een community, nieuwe contacten, een waardevol netwerk.

 

Waar vind ik een mastermind groep?

Er zijn coaches & bedrijven die enkele Masterminds leiden, het vormen van een Mastermind is dan ook vaak een van de doelen / onderdelen van workshop en cursussen mbt ondernemerschap. Maar natuurlijk kun je ook je eigen Mastermind groep oprichten. Wat je nodig hebt zijn: een groep ondernemers met een gezamenlijke visie / interesse voor ondernemen, een plek om samen te komen en een voorzitter om de groep te leiden en te bepalen wat er per keer wordt besproken.

Wil jij ook een keer ervaren hoe het is om onderdeel te zijn van een (mini) Mastermind groep? 3 & 4 Oktober organiseren we “The Breakfast Sessions” in Studio 13 Amsterdam. We gaan onder andere naar elkaar bedrijf kijken door middel van een mini Mastermind. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor 4 Oktober.

 

 

Oprichter van The Confetti Collective & Fine Art Fotografe gespecialiseerd in intieme & avontuurlijke bruiloften. Hondenmens, samenwonend met Erik en verliefd op reizen; altijd bezig met het volgende avontuur.

    Leave a Reply