0
Inspiratie

5 inspirerende TED talks voor vrouwen

augustus 29, 2017
TED-talks voor ondernemers| Blog voor creatieve vrouwelijke ondernemers

Je kent het vast wel…. je loopt even vast. Vast qua creativiteit, qua planning, qua doelen. Elke vraag leid tot een nieuwe vraag en de antwoorden komen niet. Je hebt frisse inzichten nodig, input die je manier van denken even reset en je even met andere ogen naar jezelf, je bedrijf of de wereld doen kijken. Wat je nodig hebt is een TED talk. We verzamelden voor jou 5 TED talks die je als vrouwelijke ondernemer gezien moét hebben. Ga er even goed voor zitten en luister naar het advies van deze inspirerende vrouwen en man. Inspiratie gegarandeerd! 

1. How to stop screwing yourself over – Mel Robbins

Straight to the point: Mel Robbins windt er geen doekjes om: om iets te veranderen in je leven zul je er voor moeten werken. Weg met de smoesjes en stoppen met uitstelgedrag. Voor als je even een goeie schop onder de kont nodig hebt ;-).

2. Start With Why – Simon Sinek

Misschien wel een van de bekendste TED talks maar een must-see voor elke ondernemer. Heb jij weleens goed nagedacht over wat je doet en waarom? Zelf kijk ik deze regelmatig nog even terug om dat voor mezelf te checken. Een echte aanrader!

 

3. Why some of us don’t have one true calling – Emilie Wapnick

Zit jouw hoofd ook altijd vol met plannen en ideeën en wordt je er soms een beetje gek van? Of vertellen anderen je dat je je moet focussen op 1 ding? Emilie Wapnick vertelt je waarom je deze veelzijdigheid juíst moet omarmen.

4. Why we have too few women leaders – Sheryl Sandberg

Nummer vier is er een voor als je even wat modern-feminisme nodig hebt ;-). Over waarom we te weinig vrouwelijke leiders hebben en hoe we dat probleem gaan ‘oplossen’.

5. Succes, failure and the drive to keep creating – Elizabeth Gilbert

Dat Elizabeth de schrijfster is van Eat, Pray, Love én Big Magic is natuurlijk al genoeg reden om deze te bekijken. Een inspirerende vrouw over de kracht van het creëren en zowel de positieve als negatieve dingen die hierbij komen kijken.

 

Oprichter van The Confetti Collective & Fine Art Fotografe gespecialiseerd in intieme & avontuurlijke bruiloften. Hondenmens, samenwonend met Erik en verliefd op reizen; altijd bezig met het volgende avontuur.

    Leave a Reply